Samling

20120913 09:26:46
11. mødedag, onsdag den 5. maj 2004, kl. 13:00.

Pkt. 78:

Forslag til landstingsbeslutning om, at det pålægges Landsstyret at udarbejde konkrete planer for nedbringelse af antallet af selvmord i Grønland ved forebyggende arbejde, herunder oplysningskampagner i samarbejde med kommunerne samt at afsætte de nødvendige midler på finansloven til planernes gennemførelse.

(Anthon Frederiksen og Mads Peter Grønvold, Kattusseqatigiit)

(1. behandling)

 

 

Pkt. 93:

Forslag til landstingsbeslutning om at Landsstyret pålægges at arbejde for tilvejebringelse af lovgivningsmæssig grundlag for dannelse af et kreditinstitut for boligbyggeri.

(Augusta Salling, Ellen Christoffersen, Jensine Berthelsen, Finn Karlsen og Jakob Sivertsen, Atassut)

(1. behandling)

 

 

Pkt. 122:

Spørgsmål til Landsstyret: Hvilke tiltag har Landsstyret foranstaltet angående tidligere forespørgsel og opfordring fra Landstinget om at føre oplysningskampagne i EU-lande og i andre lande om levevilkårene blandt de grønlandske fiskere og fangere?

(Anthon Frederiksen og Mads Peter Grønvold, Kattusseqatigiit)

 

 

Pkt. 61:

Spørgsmål til Landsstyret: Har Landsstyret planer om at oprette en rådgivningsenhed, som er målrettet til de familier, der har en ung person, som er psykisk syg?

(Astrid Fleischer Rex, Demokraatit)

 

 

Pkt. 60:

Spørgsmål til Landsstyret vedrørende krisecentrenes børneomsorg.

(Astrid Fleischer Rex, Demokraatit)

 

 

Pkt. 65:

Spørgsmål til Landsstyret: Hvilke arrangementer agter Landsstyret at foretage i Grønlands Familieår 2004?

(Ruth Heilmann, Siumut)

 

 

Pkt. 58:

Spørgsmål til Landsstyret: Vil Landsstyret overveje at indgå et samarbejde med kommunerne om afholdelse af forældre-kurser?

(Astrid Fleischer Rex, Demokraatit)

 

 

Pkt. 74:

Spørgsmål til Landsstyret: Hvad agter Landsstyret at gøre for at lette de økonomiske vilkår for ejere af BSU-huse og for at afhjælpe behovet for renovering af BSU-huse.

(Ruth Heilmann, Siumut)

 

 

Pkt. 47:

Spørgsmål til Landsstyret: Har Landsstyret planer om at ændre Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 10 af 18. april 2002 om administration af ansøgninger om eftergivelse af forfaldne ydelser og restgæld, således at det bliver muligt at konvertere restlån på BSU-hus til rente- og afdragsfri lån?

(Jakob Sivertsen, Atassut)

 

 

Pkt. 55:

Spørgsmål til Landsstyret: Har Landsstyret konkrete planer om at forlænge barselsorloven i Grønland, så den bliver på f.eks. 9 måneder som det kendes fra visse lande i Skandinavien? Har Landsstyret konkrete planer om, at iværksætte en undersøgelse der vil kunne afdække de samfundsøkonomiske fordele og ulemper ved en forlængelse af den nuværende barselsorlov?

(Palle Christiansen, Demokraterne)

Ullut ataatsimiiffiusut aqqarnat, pingasunngorneq 5. maj 2004 nal. 13:00.

Imm. 78:

Kalaallit Nunaanni pinaveersaartitsinermik suliaqarnikkut imminortarnerit ikilisinneqarnissaasa aalajangersimasumik pilersaarusiorneqarnissaanik, tassungalu ilanngullugu kommunit suleqatigalugit paasisitsiniaanernik ingerlatsinissamik kiisalu pilersaarutit piviusunngortinneqarnissaannut aningaasanut inatsisikkut aningaasaliissutinik pisariaqartunik aningaasaliisoqarnissaa pillugu Naalakkersuisut peqquneqarnissaannik Inatsisartut aalajangiiffigisassaattut siunnersuut.

(Anthon Frederiksen aamma Mads Peter Grønvold, Kattusseqatigiit)

(Siullermeernera)


 

Imm. 61:

Naalakkersuisunut apeqqut: Ilaqutariit tarnimigut nappaatilimmik inuusuttortallit siunnersorneqartarfissaannik pilersitsinissamik Naalakkersuisut pilersaaruteqarpat?

(Astrid Fleischer Rex, Demokraatit)


 

Imm. 60:

Qimarnguviit meeqqanik isumassuisarnerat pillugu Naalakkersuisunut apeqqut.

(Astrid Fleischer Rex, Demokraatit)


 

Imm. 65:

Naalakkersuisunut apeqqut: Kalaallit Nunaata Ilaqutariinnut ukiorititaani 2004-mi Naalakkersuisut sunik aaqqissuussissamaarpat?

(Ruth Heilmann, Siumut)


 

Imm. 58:

Naalakkersuisunut apeqqut: Angajoqqanik pikkorissaanermik ingerlatsinissamut tunngatillugu Naalakkersuisut kommuninik suleqateqalersaarpat?

(Astrid Fleischer Rex, Demokraatit)


 

Imm. 55:

Naalakkersuisunut apeqqut: Kalaallit Nunaanni erninerup nalaani sulinngiffeqarallartarneq sivitsorniarlugu Naalakkersuisut sukumiisunik pilersaaruteqarpat, taamaalilluni assersuutigalugu Nunani Avannarlerni nunat ilaanni ilisimaneqartutulli qaammatinik qulingiluanik sivisussuseqalersillugu? Erninerup nalaani sulinngiffeqartarnerup maannakkut atuuttup inuiaqatigiit aningaasaqarniarnerannut pitsaaqutaasa akornutaasalu qulaajaavigineqarnissaat Naalakkersuisut sukumiisunik pilersaarutigaat?

(Palle Christiansen, Demokraterne)


 

Imm. 74:

Naalakkersuisunut apeqqut: BSU-mit illuutillit aningaasaqarniarnikkut atugarisaat Naalakkersuisut qanoq oqilisaaviginiarpaat BSU-millu illut iluarsaanneqartariaqartut qanoq iliuuseqarfiginiarpaat?

(Ruth Heilmann, Siumut)


 

Imm. 47:

Naalakkersuisunut apeqqut: Akiliutissat akiligassanngortut taarsigassarsiallu amiakkuisa isumakkeerinnissutigineqarnissaat pillugu qinnuteqaatinik aqutsineq Namminersornerullutik Oqartussat nalunaarutaata nr. 10, 18. april 2002-meersup allanngortinneqarnissaa, taamaalillunilu BSU-mit taarsigassarsiat amiakkuisa  BSU-mit taarsigassarsiatut ernialersugaanatillu taarsersugassaanngitsutut nuunneqarnissaat ajornarunnaarsinniarlugu Naalakkersuisut pilersaaruteqarpat?

(Jakob Sivertsen, Atassut)


 

Imm. 93:

Nunatsinni sanaartornermut taarsigassarsiniartarfimmik pilersitsisoqarsinnaanissaanut inatsisitigut tunngavissiisoqarnissaa siunertaralugu Naalakkersuisut sulissuteqarnissaat pillugu Inatsisartut aalajangiiffigisassaattut siunnersuut.

(Augusta Salling, Ellen Christoffersen, Jensine Berthelsen, Finn Karlsen aamma Jakob Sivertsen, Atassut)

(Siullermeernera)