Nersornaat siden 2010


2024 2023 2022 Flere år...

09-08-2016

1. næstformand for Inatsisartut Agathe Fontain har tildelt en Nersornaat i sølv til Uusarqak Qujaukitsoq

Formandskabet for Inatsisartut har tildelt en Nersornaat i sølv til Uusarqak Qujaukitsoq i Qaanaaq som anerkendelse for sin indsats som en ihærdig foregangsmand for at forbedre vilkårene for alle i samfundet.

 

1. næstformanden for Inatsisartut Agathe Fontain fremhævede blandt andet i sin tale for Uusarqak Qujaukitsoq:

 

Tale DA

 

"Du har længe gjort dig bemærket og har været et kendt ansigt i det politiske liv og har gennem årene været medlem af både kommunalbestyrelsen første gang i 1971 og Inatsisartut første gang i 1984.

 

Du har tidligere udtalt, at dit engagement i sælskindkampagnen i 80'erne har været den vigtigste gerning i dit liv, en historie, der efterfølgende har gentaget sig, men ikke mindst har du senere gjort dig bemærket i kampen om Uummannaq (Dundas) og spørgsmålet om B-52 bombeflyet der styrtede ved Thule i 1968, som formandskabet for Inatsisartut gerne vil påpege og understrege vigtigheden af. (.)

 

Din indsats i ICC, hvor du har været vice-præsident for Grønlands delegation, skal ligeledes nævnes (.). Du var i ICC, da amerikanernes ønske om opgraderingen af radaren på den amerikanske base kom på tale og du påtog dig opgaven og italesatte mulige konsekvenser for at beskytte befolkningen.

 

Trods mange komplicerede sager har du, Uusarqak, været medvirkende til ihærdige kampe for befolkningens rettigheder gang på gang uden at tøve og for at gøre opmærksom på, at ikke alle beslutninger kan tages hen over en befolkning uden det bliver påtalt og uden konsekvenser til følge."

 

 

På Formandskabets vegne

 

Agathe Fontain

1. næstformand for Inatsisartut

 

 

For yderligere oplysninger kan Tina Naamansen kontaktes på mobil +299 53 98 57.